Opgeblazen gevoel
Zwanger zijn is fantastisch, alleen kun je je behoorlijk beroerd voelen. IK had wel geluk met mijn zwangerschappen, maar ik voelde me in mijn eerste trimester soms behoorlijk opgeblazen. In het tweede en derde trimester werd dit alleen maar erger. Fijn om dan een gezonde, maar lichte maaltijd te eten! Broccoli is een super gezonde groenten, hij wordt ook wel eens een super food genoemd. Bonen hebben lekker veel eiwitten en amandelen gezonde vetten en eiwitten.
Ik heb dit gerecht gemaakt in de zwangerschap voor de tweede 🙂 Veere was toen 1 jaar en 3 maanden, en smulde lekker mee!
Benodigdheden:
Broccoli 400 gram
Komkommer 100 gram
Rode ui 1 kleine
Feta 100 gram
Geschaafde amadelen 20 gram/1 handje
Witte bonen 300 gram
Witte wijn azijn 2 eetlepels
Goede olijfolie 3 eetlepels
Peper en zout naar smaak
Bereiden:
Snijd de rode ui in hele dunne ringen. Laat de ringen weken in de azijn. Zet water op en maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten en giet hem daarna af en spoel na met koud water. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna in plakjes. Laat de bonen uit blik uitlekken. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met peper en zout.
Smakelijk eten!