Bulgursalade Recept voor bulgursalade voor kinderen
Bulgursalade

Uit eigen tuin

Wij hebben bijna alles uit eigen tuin gebruikt, dat maakt het natuurlijk extra leuk 🙂 Veere vindt het fantastisch om mee te mogen plukken uit de moestuin. Voor goede Bulgur gaan we altijd naar een Turkse supermarkt. Wij hebben dit gerecht gegeten met gestoofde snijbiet en feta, maar het is ook heerlijk met falafel of met tzatziki.

Ik ben nu 30 weken zwanger van de tweede en dit is een perfecte maaltijd voor het derde trimester. Snijbiet zit vol met ijzer, daar heb je behoefte aan tijdens een zwangerschap omdat je ijzergehalte vaak erg zakt tijdens deze periode. Dit heeft moeheid tot gevolg. Ook heb je in het laatste trimester veel vezels nodig omdat je darmen vertraagd gaan werken en vezels dit deels kunnen tegengaan.  In volkorenproducten, zoals bulgur, zitten veel vezels, net zoals in groenten en fruit. Perfecte maaltijd dus, zowel voor mij als voor Veere!

Benodigdheden voor 2 volwassenen en een kleintje

Bulgur (fijne) 200 gram
Komkommer 1 stuk
Ui 2 stuks
Tomaten 4 stuks
Tomatenpuree 1 blikje
Knoflook 1 teentje
Munt 4 takjes
Peterselie 5 takjes
Citroen 1 halve
Peper en zout
Olijfolie van goede kwaliteit

Bereiden

Weeg de goede hoeveelheid bulgur af en doe deze in een pan. Kook dezelfde hoeveelheid water (dus meet af in een maatbeker en kijk hoe hoog de bulgur komt, je hebt deze hoeveelheid aan kokend water nodig) en voeg het kokende water toe aan de bulgur. Doe de deksel op de pan en laat de bulgur wellen, laat minstens 5 minuten staan, roer de bulgur daarna los met een vork.

Snipper de uien en de snijd de knoflook fijn. Bak deze in een koekenpan en voeg de tomatenpuree toe, bak een paar minuten mee. Snijd alle kruiden fijn. Meng het ui-mengsel en de kruiden door de bulgur, pers de halve citroen uit boven de bulgur en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de bulgur. Maak een bordje voor je kleintje en voeg daarna peper, zout en eventueel rode peper toe aan jullie portie om alles goed op smaak te brengen. Proef of de bulgur goed op smaak is.

Tip voor de lunch

Deze salade wordt alleen maar lekkerder als je hem bewaart, de smaken trekken er steeds meer in. Ook heerlijk om de volgende dag als lunchgerecht te eten.

Gratis masterclass voor peuters

Wil jij het weer gezellig hebben aan tafel met je peuter, en wil je dat jouw peuter smult van groenten? Meld je dan aan voor de gratis masterclass en leer 5 strategieën waarmee je strijd voorkomt.

bulgursalade

Reactie plaatsen