Groenten uit het vuistje Groenten uit het vuistje voor peuters
Groenten uit het vuistje

Super handig

Veere is echt dol op paprika’s! Dat is natuurlijk wel super handig, het liefst eet ze paprika’s uit het vuistje. Als ze een keer een dag heeft met weinig groenten, dan geef ik haar vaak een paprika, dan krijgt ze op een makkelijke manier toch nog genoeg groenten binnen (werkt bij Veere trouwens ook heel goed met cherry tomaatjes of gewone tomaten). Nu hebben we rijpe paprika’s n de tuin, maar ik kom er niet aan toe ze te oogsten, Veere is mij elke keer voor. Als ik even niet kijk dan heeft ze vaak  weer twee of drie paprika’s geplukt en zijn er al een paar happen uit elke paprika. Zo veel krijgt ze ook weer niet op, en een paprika met happen eruit bewaren is ook geen goed idee. Nu eten wij dus ook vaak mee, ook goed voor ons dus 🙂

 

Hele groenten

Ook Sterre eet graag groenten uit het vuistje. Tomaat, komkommer en paprika lenen zich er allemaal perfect voor. Als je kindje oud genoeg is kun je ook rauwe wortel of een stengel bleekselderij geven (vanaf 2 a 3 jaar).

Veere en Sterre helpen mij regelmatig met koken, van mij  mogen ze dan vaak groenten wassen. Ik krijg de groenten soms terug met hele happen eruit, soms zijn ze al op voordat ik ze heb kunnen snijden.

 

Reactie plaatsen