Vietnamese Noodle soep Vietnamese noodlesoep voor kinderen
Vietnamese Noodle soep

Dol op soep

Veere is dol op soep en op sliertjes die ze lekker naar binnen kan slurpen, noodle soep is dus ideaal! Heerlijk ook op warme dagen.
Je hebt best wel wat ingrediënten nodig voor deze soep, maar als je alles in huis hebt is hij zo gemaakt!

Benodigdheden voor 2 volwassenen en 1 kind

Water 1 liter
Bouillonblokje groenten 1 stuk
Bloemkool 300 gram
Ui 1 stuk
Paksoi 1 stuk
Champignons 150 gram
Knoflook 2 teentjes
Citroengras 1 stengel
Kaneelstokje 1 stuk
Steranijs 1 stuk
Kruidnagel 2 stuks
Chili naar smaak
Limoen 1/2 stuk
Gember stukje van 2 cm
Soyasaus 2 eetlepels
Noedels 180 gram
Eventueel Thaise basilicum

Bereiden

Zet het water op met het bouillonblokje, citroengras, plakjes gember, knoflook, ui, kruidnagel, steranijs en kaneel. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Zeef de bouillon zodat alle kruiden eruit zijn. Kook nu de bloemkool, paksoi en champignons in de bouillon gaar en laat ook de noedels in de soep gaar worden (tijd afhankelijk van soort noedels, kijk op de verpakking). Breng op smaak met limoensap, soyasaus en peper en zout.
Doe de noedelsoep in soepkommen en serveer met Thaise basilicum en voor de ouders eventueel ook met chili. Zet peper en zout op tafel voor julliezelf! Smakelijk!

Tip om soep te eten bij kleine kindjes

Veere vindt soep wel heel lekker, maar het is wel moeilijk om te eten. Ze wil alles zelf doen en dat betekent dat er veel soep op haar schoot verdwijnt. Stukjes brood of beschuit in de soep binden de soep een beetje waardoor je kleintje het veel makkelijker kan eten. (Werkt bij alle soepen)

Gratis masterclass

Wil jij je peuter ook gezond leren eten en verlang je naar gezellige etentjes met je gezin? kijk hier mijn gratis masterclass en leer 5 strategieën waarmee jij je kindje gezond leert eten!

Reactie plaatsen