Couscous met asperges en kikkererwten Lekker voor peuters
Couscous met asperges en kikkererwten

Dol op bonen

Veere is echt dol op alle soorten bonen! Kikkererwten, bruine bonen, sperziebonen, alles is even heerlijk voor haar. Chili is dan op dit moment ook haar lievelingsmaaltijd, maar ook van dit gerechtje kon ze goed smullen!

Couscous is lekker snel klaar en super makkelijk te eten voor kleintjes. Helaas moet de vloer bij ons wel altijd even geveegd worden als we klaar zijn met eten.

Benodigdheden

Couscous                      20 gram
Groene asperges         10 gram
Gekookt ei                    1 stuk
Kikkererwten uit blik   20 gram
Tomaat                          1/2 stuk
Buffelmozzarella          3 kleine stukjes

Bereiden

Maak de couscous (zonder zout) klaar volgens de bereidingswijze van de verpakking. Zet een pan met water op waarin het eitje kookt, laat ongeveer 6 minuten koken. Schil de onderkant van de groene asperges (als je asperges uit de diepvries of aspergetips gebruikt is dit niet nodig). Kook de groene asperges in ongeveer 10 minuten gaar zonder zout, de gaartijd hangt af van de dikte van de asperges, dus controleer met een vork regelmatig of ze gaar zijn.
Snijd de tomaat en de mozzarella in kleine stukjes, maak aan met lekkere olijfolie.
Maak het bakje voor je kindje mooi op. Leg alle onderdelen los van elkaar mooi in een bakje, zo kan je kindje zelf ontdekken wat het eten allemaal is. Geef er eventueel een lepeltje of een vorkje bij.

Voor jezelf

Ik heb deze maaltijd ook voor Rolf en mij gemaakt, alleen heb ik er dan nog flink wat zout en peper bij gedaan. Doe er eventueel nog wat chilipoeder, ras el hanout of oregano bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

 

 

 

Reactie plaatsen