Witlof-pastinaaksoep
Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding kun je de smaak van je kindje al gaan trainen.
Eén van de voordelen van borstvoeding is dat je melk elke keer een andere smaak heeft door hetgeen wat jij eet. Zo leert je kleintje dus al aan meer smaken wennen dan wanneer het kunstmelk zou krijgen en dit zorgt ervoor dat de overgang naar echt eten straks makkelijk gaat. Ook tijdens de zwangerschap proeft je baby al wat jij hebt gegeten.
Een heerlijke bittere groente om alvast mee te oefenen is witlof. Op deze manier kan je baby vast aan bittere smaken wennen, de meeste groenten bevatten wat bitterheid, maar niet zo veel als witlof.
Maak er voor jezelf en je tafelgenoten een feestje van door hem zo op te dienen als op de foto 🙂
Witlof-pastinaaksoep
2 personen
20 minuten
Benodigdheden
Witlof 2 stronkjes
Pastinaak 1 stuk
Ui 1 stuk
Knoflook 2 teentjes
Groentebouillon 0,5 liter
Mosterd 1 eetlepel
Peper en zout naar smaak
Bereiden
Schil en snijd de ui. Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm olie in een soeppan en bak daarin de ui en de knoflook een paar minuutjes. Schil ondertussen de Pastinaak en snijd hem klein. Bak de pastinaak mee en snijd dan de witlofstronkjes. Houd een halve witlof apart voor de garnering. Bak de 1,5 witlofstronkjes mee en doe er na 1 minuut de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten koken. Doe de mosterd bij de soep. Pureer hem dan in een keukenmachine en proef de soep. Breng hem op smaak met peper, zout en eventueel nog meer mosterd.
Garneer de soep met de laatste witlof, snijd plakjes van de witlof, dit ziet eruit als een bloem. Leg een plakje op de soep.
Smakelijk eten!
Restjes?
Soep is makkelijk nog 3 dagen in de koelkast te bewaren, invriezen kan ook!