Aardappelomelet - recept voor een omelet voor babys vanaf 10 maanden
Aardappelomelet

Zelf eten

Dit omelet is een heerlijke avondmaaltijd of lunch.  Je baby kan dit omelet vanaf 10 maanden prima zelf eten. Veere vond dit gerecht erg leuk om zelf te eten, stukjes afbreken en in haar mond stoppen. Omdat je groentestukjes in de omelet meebakt is het belangrijk dat de groenten goed gaar zijn. Het is gezond en makkelijk om te maken. Varieer zelf ook met andere groenten.

Benodigdheden voor 2 porties

Aardappel 1 grote of 2 kleine
Tomaat 1 stuk
Sugar snaps 10 stuks
Peterselie 1 takje
Ei 2 stuks

Maken

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Zet water op en kook de aardappelblokjes gaar in ongeveer 10 minuten (zonder zout). Dop intussen de Sugar snaps en snijd ze in dunne reepjes. Kook de Sugar snaps de laatste 5 minuten mee met de aardappels. Giet deze beide af.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Haal de blaadjes van de peterselie en snijd klein. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de aardappels, sugar snaps, tomaat en peterselie. Klop de eitjea los en verdeel deze in de pan over de groenten. Ze een deksel op de pan en bak de omelet gaar. Het ei moet goed gaar zijn, keer de omelet eventueel nog om, om aan beide kanten te bakken.

Reactie plaatsen