Aspergelasagne Heerlijk recept voor aspergelasagne
Aspergelasagne

Wij zijn thuis alle vier dol op asperges. Aan een kilo asperges hebben we intussen dus ook niet genoeg meer, 1,5 kilo gaat makkelijk op hier (duur maar oooo zo lekker!). Wij eten bijna altijd vegetarisch, maar of en toe maken we een andere uitzondering en eten we vis. Vooral nu ik zwanger ben wil ik af en toe wel vis eten omdat de vetten uit vis gezond zijn voor een goede hersenontwikkeling bij de baby. Dit recept is voor ons dus een uitzonderinggerecht, aspergelasagne met warm gerookte zalm.

Benodigdheden voor twee volwassenen en twee kinderen

-Lasagne vellen 200 gram
-Witte asperges 1,5 kilo
-Warm gerookte zalm 200 gram
-Uien 2 stuks
-Knoflook 2 teentjes
-Groentebouillon 300 ml
-Slagroom of plantaardige room 100 ml
-Citroensap van een halve citroen
-Bieslook
-Parmezaanse kaas 50 gram

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de asperges en snijd ze in de lengte doormidden. Zet een grote pan met water en een beetje zout op en kook de asperges 5 minuten voor. Giet ze daarna af.

Maak dan de saus: Schil de ui en snipper hem. Schil de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Verwarm olie in een steelpannetje en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak 5 minuten op laag vuur tot ze glazig zijn. Doe dan de bouillon, het citroensap en de room erbij.

Doe een klein laagje saus in een ovenschaal en leg daar de eerste laag lasagnevellen op. Leg een laag asperges op de lasagnevellen en giet er weer een laagje bouillon overheen. Zo maak je drie lagen lasagnevellen en drie lagen asperges. Op één van de lagen verdeel je ook de stukjes zalm.

Op de laatste laag asperges rasp je Parmezaanse kaas en snipper je bieslook. Zo is de lasagne klaar om de oven in te gaan. Bak hem in 30-40 minuten gaar in de oven. Controleer halverwege of de bovenste lasagnevellen nog genoeg vocht hebben om gaar te worden, zo niet giet er dan nog een laagje water overheen.

Reactie plaatsen