Babyhapje van wortel, zoete aardappel en paprika

Hapje van wortel, zoete aardappel en rode paprika

Voor baby’s vanaf 5 maanden die al deze smaken eerst puur hebben geproefd

Benodigdheden voor 2-6 hapjes

100 gram zoete aardappel
100 gram wortel
50 gram rode paprika
1 theelepel extra virgin olijfolie

Bereiden

Was de groenten. Schil de zoete aardappel en rasp de schil van de wortel. Snijd het kontje van de wortel af.  Snijd de wortel in plakjes en snijd de zoete aardappel in grove stukken.
Haal het steeltje en de pitjes uit de paprika en snijd de paprika in brede repen (ongeveer 2 cm).

Zet een pan op het vuur met een klein laagje water (ongeveer 5-10 cm hoog). Doe de plakjes wortel en paprika in de pan en zet het vuur laag als het water kookt.
Na 5 minuten zacht koken voeg je ook de stukken zoete aardappel toe.

Kook door tot de groenten goed gaar zijn. Vooral de wortel moet goed gaar zijn om een glad babyhapje te kunnen maken.

Giet het kookvocht af en vang het op (bijvoorbeeld met een vergiet op een pan).

Laat de groenten 5 minuten afkoelen.

Haal de velletjes van de paprika af.

Pureer de groenten met de olijfolie en kijk hoe dik het hapje is geworden. Voeg beetje bij beetje kookvocht toe tot je hapje de goede dikte heeft.

Vries de rest van het hapje in porties in voor een volgende keer.

Finale hapje

Mijn bedrijf Mama Roos Kookt, waarmee ik baby’s en peuters gezond leer eten, is ontstaan toen ik mee heb gedaan aan het TV programma ‘De nieuwe lekkerbek’ van omroep MAX. Ik stond daar in de finale met mijn vernieuwende idee voor babyvoeding. Topkoks zoals Robert Kranenborg en Alain Caron hebben mijn babyhapjes geproefd en het idee beoordeeld, ik kreeg super positieve reacties. Zelfs topkoks schraapte de bakjes met babyvoeding uit, zo lekker vonden ze het 😊
Door alle enthousiaste reacties heb ik besloten ermee verder te gaan en mijn cursussen te ontwikkelen om baby’s en peuters goed te leren eten.


Ik maakte dit hapje daar trouwens nog makkelijker, ik had alle groenten eerst los ingevroren tot ijsblokjes. Op het moment dat ik het hapje moest presenteren hoefde ik alleen 2 blokjes, zoete aardappel, 2 blokjes wortel en 1 blokje paprika op te warmen. Op deze manier leer ik het ook aan ouders in  mijn cursus, super makkelijk omdat je door een goede voorbereiding op het moment dat je baby gaat eten weinig tijd kwijt bent. Met mijn schema's leer je ook hoe je dit principe succesvol toe kunt passen en zelf heel makkelijk hapjes kunt maken.

Podcast welke producten zijn geschikt voor je babyhapje?

Gratis receptenboekje babyhapjes

Wist je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om elke dag een vers hapje op tafel te zetten?

In dit gratis receptenboekje deel ik recepten en tips met je zodat je jouw baby gezond leert eten.