Blogs

Hier vind je al mijn blogs. In mijn blogs richt ik me op baby’s en peuters leren eten. De zwangerschap en borstvoedingsperiode komen ook aan bod.

Van het beïnvloeden van eetgedrag tot tips over gezonde voeding, hier vind je het allemaal. Ook recepten kun je hier vinden. Ik deel recepten voor babyhapjes tot peutermaaltijden. Vanaf 4 maanden mag je baby zijn eerste hapjes gaan eten, daar kun je dus al recepten voor vinden. Bij 6 maanden ga je meer smaken combineren en structuur aanbieden, bij 8 maanden wordt vaste voeding een steeds belangrijk onderdeel van wat je baby op een dag binnen moet krijgen. Vanaf 10 maanden eet je baby bijna met de pot mee.

Als je kindje 1 jaar is, wordt de omgeving en het eetgedrag steeds belangrijker. Jij als ouder bent het voorbeeld voor je kind, jouw eigen eetpatroon is dus ook belangrijk. Ook richt jij de eetomgeving in voor je kind, dit is de omgeving waarin jullie eten. Door deze gezond in te richten, zal er ook gezonder gegeten worden. Verras je peuter met leuke recepten, leuke manieren van opdienen en mooie verhalen rondom het eten. Dan wordt het een leuke en gezellige activiteit voor het hele gezin.

 

Next Entries »