Deze frisse salade is heerlijk in de zomer. Hij is ook heel fijn om bij de lunch te eten of mee te nemen als je gaat picknicken.
Mijn kinderen zijn gek op dit soort salades, sowieso eten ze groenten vaak liever rauw dan bereid.
Benodigdheden
Halve komkommer
200 gram peultjes
1 venkel
1 sinaasappel
1 paksoi
1 rode ui
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sushi azijn
1 teentje Knoflook
Bereiden
Snijd de rode ui in dunne ringen, giet de azijn eroverheen en laat even trekken. Dan Snijd je de venkel heel dun en maak de peultjes schoon. Kook ze samen een paar minuten in weinig water met zout. De paksoi en de komkommer snijd je vervolgens in stukjes. Pers de knoflook en meng deze met de olie, azijn en rode ui. Schil de sinaasappel, snijd eventueel de velletjes weg en halveer de partjes. Meng alle ingrediënten.
Smakelijk eten!