babyhapje nectarine recept
Babyhapje nectarine

Babyhapje nectarine

Perzik en nectarine zijn weer volop verkrijgbaar in de winkel. Ik word hier heel blij van, want ik ben er echt dol op! Ook voor baby's is het een perfecte product om een hapje van te maken.

De overgang naar vast voedsel is een spannende mijlpaal in het leven van je baby. Het zelf bereiden van verse, gezonde hapjes is een geweldige manier om je kleintje te introduceren in de wereld van smaken en texturen. 

Ik deel graag een heerlijk recept voor een zelfgemaakt nectarinehapje met je, boordevol voedingsstoffen en vol van smaak.
Dit eenvoudige recept is perfect voor baby's vanaf 5 maanden en zal hun smaakpapillen zeker verwennen. 

Let's go!

baby met lepel


Hapjes voor baby's zijn niet alleen een geweldige manier om ze nieuwe smaken te laten ontdekken, maar ook om belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben voor hun groei en ontwikkeling. Nectarines zijn een fantastische keuze voor een van de eerste eerste fruithapjes van je baby. 

Ze zijn zacht, zoet en zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels. Hier is een eenvoudig recept om een heerlijk nectarinehapje te maken voor je kleintje:

Benodigdheden

2 rijpe nectarines

Bereiden

-Was de nectarines.
-Verwijder de pitten van de nectarines.
-Als je goed rijpe nectarines hebt zijn ze zacht. Deze kun je de nectarines pureren met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad hapje.
-Als je nectarines nog hard zijn (nog niet zo rijp), kun je ze 3 minuten in kokend water voorkoken en daarna pureren.
-Giet de nectarinepuree in een ijsblokjesvorm en zet deze in de vriezer.

Hoe eten

Dit smakelijke nectarinehapje is klaar om je baby's smaakpapillen te prikkelen. Je kunt het serveren als fruithapje. Het combineert ook goed met mango of met banaan. ook met gekookte appel laat nectarine zich goed mengen :-). Experimenteer gerust door het te combineren met andere gepureerde vruchten of groenten om nieuwe smaken aan je baby te geven.

Je peuter mee laten eten

Heb je ook een peuter thuis? doe dan ook eens een ijsstokje in je ijsblokjesvorm (eerst even vriezen, dan blijft het stokje goed staan), zet hem daarna weer terug in de vriezer en je hebt na een paar uur een super gezond en lekker ijsje voor je peuter. :-)
Daar wordt het hele gezin blij van!

De ijsblokjesmethode

Geef een gedeelte van het hapje aan je baby en gebruik de rest om in te vriezen in een ijsblokjesvorm. Handig als je een keertje weinig tijd hebt, maar je baby wel een zelfgemaakt hapje wilt geven.
In mijn schema's gebruik ik het principe van de ijsblokjes om alle hapjes voor 60 dagen in 2 uur voor te bereiden, Super makkelijk en snel dus!

Stukjes (vanaf 7 maanden)

Is je baby al 7 maanden geweest en vind je het leuk om te experimenteren met stukjes? Geef je baby dan een partje nectarine om zelf te eten. Het is dan belangrijk dat de nectarines goed rijp en zacht zijn! Als ze nog onrijp zijn, zijn ze nog niet geschikt voor je baby die stukjes leert eten.

Gratis masterclass babyvoeding

Wil jij graag vers voor je baby koken zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Gun jij jouw baby de basis van een gezond eetpatroon?
Schrijf je dan in voor de GRATIS masterclass '7 inzichten in babyvoeding' en je weet hoe jij het komende jaar jouw baby gezond leert eten. Reactie plaatsen