Stoppen met borstvoeding Wat een moeilijke beslissing
Stoppen met borstvoeding

Wat een moeilijke beslissing

Sjonge, dat is toch moeilijker dan ik had gedacht!! Ik heb het al zo lang volgehouden, waarom ben ik dan niet gewoon super trots? Ik hik er al maanden lang tegenaan, maar wanneer neem je nu zo’n beslissing?

Veere heeft nu 14 maanden borstvoeding gehad en het gaat gewoon super goed. Toen ik ermee begon vond ik het al zo bijzonder. De natuur werkt zo fantastisch dat mijn melk Veere’s lichaam perfect kan voeden. En dat mijn lichaam haar lichaam aanvoelt en daar de melk op afstemt, een beetje beïnvloed door hormonen vind ik dat er niks mooiers bestaat dan dit.

Pijnlijk

In het begin was het niet alleen maar zo mooi, ik vond het soms ook enorm pijnlijk. Daarnaast zijn er situaties waar ik van te voren nog nooit over na had gedacht, ik dacht bijvoorbeeld na de zwangerschap al mijn normale kleren weer aan te kunnen….niet dus, ik heb voornamelijk jurkjes, en laat dat nou net even niet zo goed samen gaan met borstvoeding. Daarnaast komen er in het begin veel mensen op bezoek, maar moet je ook om de 2,5 a 3 uur voeden. Gezien ik voedde op verzoek weet je nooit precies hoe laat, dus dat kan zomaar ineens zo zijn dat je baby honger heeft als je net een paar mannelijke collega’s over de vloer hebt. Dat vond ik best ongemakkelijk.

Voeden op rare plekken

Aan de andere kant wordt het ook heel snel normaal om te voeden op de raarste plekken, in cafés, maar ook tijdens een wandeling zittend op een rots of midden in het bos (zie foto). Dan is het toch wel erg makkelijk. Veere is altijd zo schattig aan de borst, nu ze gezellig kan brabbelen neemt ze de hele tijd pauze van het drinken, gooit ze haar hoofd naar achter en gaat ze aan Rolf hele verhalen vertellen tussendoor. Pas als hij naar haar heeft gekeken en gelachen gaat ze weer verder met drinken.

Ga ik echt stoppen?

Maar nu moet ik dus de beslissing maken of ik een einde ga maken aan al die gezonde eigenschappen, gezellige momentjes en intussen de gewenning van beide kanten.
Eigenlijk heb ik al besloten. Ik ben er ook klaar mee om elke ochtend vroeg op te staan voor de voeding en nooit eens te kunnen blijven liggen. Daarnaast ben ik benieuwd naar hoe mijn lichaam ook al weer voelde zonder hormonen (en had ik toen meer energie?) De belangrijkste reden, ik zou graag weer zwanger willen worden en ik heb het gevoel dat ik met borstvoeding en een beginnende zwangerschap te veel van mijn lichaam vraag. Goede onderbouwing vind ik zelf, maar elke avond denk ik weer, ach nog één keertje. Ik heb wel een deadline, ik ga een weekendje naar Zweden, bij een vriendin op bezoek, en daar wil ik niet meer kolven.
Vandaag maak ik nog een mooie ‘laatste’ foto en herinnering van de borstvoeding en morgen stop ik, echt…!

Anne
Door

Anne

op 17 Apr 2018

Prachtig verhaal, heel leuk ook dat brabbeltje, hoop dat nr2, net zo'n vrolijke brabbelaar wordt! ?

Reactie plaatsen