Chia pudding overnight oats Chia pudding overnight oats ontbijt
Chia pudding overnight oats

Start je dag vrolijk

Wat een heerlijk ontbijt en wat een feest als je met zo’n mooi ontbijtje je dag mag beginnen.
Wij werden er in ieder geval allemaal heel blij van. Omdat je de avond van te voren alles voorbereid is het in de ochtend ook lekker snel klaar, geen stress wel feest!

Benodigdheden voor 1 grote en 2 kleine porties

Voor 1 normale portie neem je de helft van onderstaande hoeveelheden
Onderste laag
2 eetlepels chia zaad
1/2 theelepel kurkuma
2 theelepels honing of kokosbloesemsuiker (baby’s mogen geen honing)
100 ml ongezoete amandelmelk

Middelste laag
70 gram grove havermoutvlokken
2 theelepels chia zaad
2 theelepels fijn gesneden mulberries
500 ml ongezoete amandelmelk
1/2 theelepel geraspte gember
1 eetlepel pindakaas

Bovenste laag
1 banaan
100 gram bosbessen

Frambozen of ander vers fruit voor de garnering

Bereiden

De avond van te voren maak je eerst de eerste laag in de kommen waarin je het ook gaat serveren. Doe het chia zaad van de onderste laag in de kommen, meng met kurkuma en overgiet met amandelmelk. Roer zodat alle chia zaadjes de melk kunnen opnemen, zet in de koelkast.
Ook maak je de middelste laag. Doe de melk met de pindakaas samen in een steelpan en klop met de garde tot de pindakaas goed is opgenomen. Doe dan de mulberries, het chia zaad, de havermout en de gember erbij. Zet de pan op het vuur en breng hem aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Haal de kommen of glazen met de chia pudding uit de koelkast, als het gegeleerd is dan kun je de havermout-laag erop doen. Zet weer in de koelkast tot de volgende ochtend.

In de ochtend pureer je de banaan met de bosbessen en dit voeg je toe als bovenste laag. Garneer met vers fruit, smakelijk en fijne dag!

Vanaf 10 maanden kunnen baby’s dit ontbijt makkelijk mee eten. Baby’s tot 1 jaar mogen alleen nog geen honing, dus laat dit achterwege of voeg kokosbloesemsuiker toe.

Gratis masterclass voor peuters

Wil jij het weer gezellig hebben aan tafel met je peuter, en wil je dat jouw peuter smult van groenten? Meld je dan aan voor de gratis masterclass en leer 5 strategieën waarmee je strijd voorkomt.

 

Reactie plaatsen