Recept fruithapje - hoe maak je een fruithapje voor babys?
Recept fruithapje

Fruithapje maken

Vanaf 4 maanden mag je baby zijn eerste hapjes gaan eten, een super leuk moment! Groenten en fruit zijn geschikt om te gaan geven als eerste hapje. Als je voor 6 maanden begint met het geven van babyhapjes, dan is het belangrijk dat je de hapjes pureert. Je baby kan dan nog geen stukjes eten pakken en verwerken. Het fruithapje dat ik je in dit filmpje laat zien is dan ook een gepureerd hapje.

Starten met groenten, daarna fruit

Bij de allereerste babyhapjes zou ik starten met groenten, omdat groenten vaak moeilijkere smaken zijn dan fruit. Groenten hebben namelijk veel bitterstoffen terwijl fruit zoet is. Baby’s hebben een aangeboren voorkeur voor zoet, vandaar dat ze fruit waarschijnlijk makkelijker zullen eten. Als je dit fruithapje gaat geven, heb je bij voorkeur dus al geoefend met groentehapjes. Als die goed gaan kun je daarna starten met het geven van fruit. Mijn dochters ben ik rond 5 maanden fruit gaan geven.

Kijk hier hoe je een fruithapje maakt

In dit filmpje laat ik zien hoe je makkelijk zelf een fruithapje maakt voor kindjes vanaf 5 maanden. Ik doe het hier met mango, maar je kunt precies hetzelfde doen met andere fruitsoorten.

Gratis downloads

Bezig met de eerste hapjes? Check dan met mijn checklist of je baby en jij er helemaal klaar voor zijn. Of download mijn gratis e-book met tips hoe je je baby helpt een gezonde eter te worden. Klik hier om gratis te downloaden

Reactie plaatsen