Fruithapje mango en aardbei
Fruithapje mango en aardbei

Fruithapje mango en aardbei

Ontdek de heerlijke wereld van zelfgemaakte fruithapjes met dit recept voor een babyhapje van aardbei en mango!
Naast het feit dat het een smaakvolle traktatie is voor je kleintje, is dit hapje ook een aanrader door de variatie in texturen. Door zowel gepureerde als stukjes fruit aan te bieden, stimuleer je de ontwikkeling van de mondspieren en de zintuigen van je baby. Leer waarom deze aanpak niet alleen lekker is, maar ook bijdraagt aan een gezonde eetervaring voor je kleintje.

Recept mango aardbei hapje

Benodigdheden voor ongeveer 2 hapjes

1/2 rijpe mango
3 aardbeien

Bereiden

-Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
-Was de aardbeien en haal het kroontje eraf.
-Houd één aardbei en één stukje mango apart. Het overige fruit pureer je met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree.
-Snijd de aardbeien in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de mango in repen.
-De stukjes mag je baby zelf eten en het gepureerde hapje geef je met een lepeltje.


Gepureerd EN stukjes

Vaak krijg ik de vraag of ik stukjes of gepureerde hapjes aanbeveel. Ik wil eigenlijk geen keuze maken hierin omdat ik de kwaliteiten van beide methoden inzie. Met stukjes geef je je baby autonomie en mag hij zelf ontdekken. Maar ik het begin krijgt je baby vrijwel niks binnen en vinden veel ouders het heel spannend omdat ze bang zijn voor verstikkingsgevaar. Daarom bouw ik stukjes rustig op, eerst met hele zachte stukjes. Tegelijkertijd adviseer ik ook gepureerde hapjes te blijven geven. Zo weet je dat je baby zijn voedingsbehoefte binnenkrijgt en zijn de stukjes alleen voor het oefenen en plezier, nog niet voor de voedingsbehoefte.

7 maanden stukjes eten

Luister hier ook mijn podcast over gepureerd EN stukjes

Receptenboekje baby's

Dit recept staat ook in mijn gratis receptenboekje voor baby's. Benieuwd? Download hem hier gratis. en ontdek nog veel meer heerlijke recepten om je baby te verwennen!

Annewil
Door

Annewil

op 13 Aug 2022

Hoi! Vraagje. Kan je dit hapje ook invriezen? En dus een grotere hoeveelheid in 1 keer maken?

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 07 Sep 2022

Hoi Annewil, Dat kan zeker. Ik vind zelf de fruithapjes vers het lekkerst, maar invriezen kan met dit hapje ook zeker. Bij fruitsoorten als banaan, avocado, appel en peer krijg je een flinke verkleuring/oxidatie dus dat vind ik minder geschikt om in te vriezen. Maar deze kan ja!

Reactie plaatsen