Kinderkerstgerechtjes: gezonde recepten voor feestelijke feestdagen
Kerstgerechtjes voor kinderen

Gezonde kerstrecepten voor peuters en kleuters

It's the most wonderfull time of the year!

Het is weer de mooiste tijd van het jaar, en dat betekent dat het tijd is om samen met de kleintjes te genieten van gezelligheid, warmte en natuurlijk, heerlijk eten!
Met de feestdagen in het vooruitzicht, is een inspiratie voor kerstrecepten zeker welkom!

In deze blog ontdek je een feestelijke wereld van smaak en plezier, speciaal ontworpen voor de kleine fijnproevers tussen 1 en 6 jaar oud.
Hier vind je gezonde, kleurrijke en eenvoudige kerstgerechtjes die niet alleen de smaakpapillen van de kleintjes prikkelen, maar ook hun ogen laten stralen.

Dus trek je schort aan en laat de creativiteit vloeien terwijl we samen de keuken omtoveren tot een betoverende plek vol feestelijke lekkernijen!

Gezond eten was nog nooit zo leuk! Maak je kids blij met deze betoverende kerstboomgerechtjes. 

6 manieren om een kerstboom te maken

In deze voorbeelden laat ik je verschillende manieren zien om een kerstboom te maken. We gebruiken vooral groenten en fruit,
Om mooie strakke vormen te kunnen maken gebruik ik uitsteekvormpjes  (dit is echt een aanrader om in  huis te halen, hiermee heb je een kerstrecept in een handomdraai omgetoverd in een tof gerecht.)

Hieronder laat ik je zes makkelijke manieren zien hoe je, zonder te koken, een heel tof gerechtje voor jouw kleintje maakt. Heb je geen uitsteekvormpjes in huis? Geen probleem, met een klein scherp mesje heb je zo een ster uitgesneden!

Kerstboom van komkommer


Voor deze groente-kerstboom heb je een stukjes komkommer, granaatappel pitjes, een zoute pepsel en een plakje wortel nodig.

Kerstboom van kiwi

Ook van fruit kun je heerlijke gezonde kerstboomrecepten maken.
Zie hieronder een kerstboom van kiwi, granaatappelpitjes, een zoute pepsel en blauwe bessen.Een andere manier, om een kerstplankje te maken waar je kids heerlijk gezond van kunnen snoepen, is door een kerstboom-uitsteekvormpje te gebruiken.
Producten die je goed kunt gebruiken om een vorm uit te stekken zijn: mango, komkommer, meloen, kaki en kiwi.

Kerstplankje


Deze uitsteekvormpjes kun je ook een een andere manier inzetten.
Om een kerstboom uit een pannenkoekje te steken bijvoorbeeld :-)
Het recept daarvoor deel ik graag hieronder met je.

Recept kerstpannenkoeken

Benodigdheden
70 gram bloem
50 gram volkoren bloem
250 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 mespuntje zout
1 theelepel bakpoeder
Olie om in te bakken
40 gram verse spinazie

Bereiden

-Doe alle ingrediënten samen in de blender en blend tot je een glad beslag heb.
-Verwarm olie in een koekenpan en bak 3 pannenkoekjes per keer.
-Als de bovenkant droog is draai je de pannenkoek op. Bak niet te lang, als de pannenkoek bruin kleurt zie je de mooie groene kleur bijna niet meer.
-Steek met een uitsteekvormpje een kerstboom of kerstster uit de pannenkoek en serveer hem zoals je dat lekker vindt!Met pannenkoekjes kun je ook op een andere manier super leuke kerstbomen maken voor om met je kids.
Onderstaande kerstboom heb ik samen met Veere gemaakt. Samen koken zorgt ook al voor veel quality time samen, ik vind het altijd zo gezellig om samen te koken!

Kerstpannenkoeken stapelenBak voor deze kerstboom met bovenstaand pannenkoekenrecept ronde pannenkoekjes in verschillende groottes.
Op een bord start je met de grootste pannenkoek en leg je steeds een kleinere op de stapel. Met een (afgeknipte) saté prikker zorg je ervoor dat de stapel blijft staan.
Steek met een uitsteekvorm van een grote ster een mooie kerstpiek uit,
Eventueel kun je jouw stapelpannenkoeken nog afwisselen met kerststerren zoals op de foto. Wij maakten deze kerststerren van kaki. Dit is een heerlijke en stevige vrucht met een prachtige kleur waardoor je hem super goed kunt gebruiken voor dit soort toepassingen.

Samen een kerstboom maken

Met kinderen vanaf 3 jaar is onderstaande kerstboom ook erg leuk om samen te maken.
Je hebt hiervoor 1 komkommer en 1 kaki nodig.
Steek sterren uit de kaki en gebruik een saté prikker om de dunne plannen komkommer (tip: gebruik hiervoor een kaasschaaf of dunschiller) van groot naar klein omhoog te leiden zodat het er echt uitziet als een kerstboom.


Gratis receptenboekje peuters

Wil je meer tips en recepten om van gezond eten een feest te maken? Download dan mijn gratis receptenboekje en geef jouw kindje een goede start.
Zo leg je de basis voor een gezonde toekomst!
Download hier je gratis receptenboekje.

Reactie plaatsen