Lekkere smaakcombinaties vanaf 6 maanden- babyhapjes
Lekkere smaakcombinaties vanaf 6 maanden

Ingevroren groentenhapjes

Als je hapjes voor je baby voorbereidt, en dus groentepureetjes maakt die je in ijsblokjesvormen invriest, kun je gaan mengen en zo eindeloos veel heerlijke smaakcombinaties maken.
Maar, wat smaakt nu lekker bij elkaar? Om je op weg te helpen deel ik hier veel lekkere combinaties met je!


Geen tijd en zin om dit allemaal zelf uit te denken? Ik heb het helemaal voor je uitgedacht in mijn eetschema's, receptenboeken en uitleg.


Smaakcombinaties voor 6 maanden – eindeloos combineren

Vanaf 6 maanden kun je groenten en fruit gaan combineren in babyhapjes. Als je baby de producten eerst puur heeft leren kennen, is dit een perfect moment om te gaan combineren.
De combinaties zijn eindeloos en dit is dan ook een hele leuke fase, je kunt je baby elke avond iets nieuws en heerlijks voorschotelen.

Gebruik je het makkelijke vriessysteem?

Dan heb je van allerlei smaken verse blokjes babyhapjes in je vriezer liggen. De hoeveelheden die achter de smaakcombinaties staan zijn het aantal ijsblokjes van die smaak die je kunt pakken. Zelf combineren kan natuurlijk ook!
Heb je het systeem een beetje onder de knie? Dan kun je ook gaan variëren met de vriesblokjes en met iets wat je zelf aan het maken bent. Stel, je maakt couscous voor jullie avondeten, houd dan een beetje apart voor je kleintje en combineer de couscous met ijsblokjes uit de vriezer. Dit voorbeeld vind je bij de eerste smaakcombinatie.

Wat zijn lekkere smaakcombinaties om nu aan je baby te geven?

Pompoen 2x + Courgette 1x + Couscous (vers bereid volgens verpakking)
Aardappel 2x + Zoete aardappel 2x + Mais 1x
Courgette 2x + Zoete aardappel 2x + vers geprakte avocado
Aardappel 2x +Pastinaak 2x + Sperzieboon 1x +  moedermelk 1/2 X
Sperzieboon 2x + Spinazie 1x + Aardappel 1x + half eitje (vers en hard gekookt en geprakt)
Wortel 2x + Aardappel 2x + Courgette 1x + babybouillon
Sugar snaps 1x + broccoli 2x + Pasta (vers bereid volgens de verpakking en gepureerd)
Sugar snaps 2x + Mango 1x + Mais 1x + Pasta (vers bereid volgens verpakking en gepureerd)
Spinazie 2x + Witvis 1x + courgette 1x + Rijst (bereid volgens de verpakking en gepureerd)
Bloemkool 2x + Aardappel 3x + Peterselie (heel fijn gesneden)

Lekkere fruitcombi's

In deze video laat ik je zien welke fruitsmaken goed samengaan.


Podcast smaken combineren

Ik deze podcast aflevering leg ik je uit hoe je de lekkerste smaakcombinaties zelf bedenkt!

Gratis receptenboek voor baby's

Wil je vers voor je baby koken? In mijn gratis receptenboekje voor baby's vind je heerlijke recepten en tips om jouw baby van gezonde producten te laten smullen!

Dorien Esendam
Door

Dorien Esendam

op 07 Aug 2020

Hi, ik heb het ijsblokjes schema gedaan & dat werkte super goed. Nu wil ik het graag iets uit breiden maar kan nog niet zo goed bedenken wanneer ik de iets uitgebreide groente maaltijd kan geven. Het lukt het beste tegen een uur of 1. Siep drinkt namelijk ook nog heel graag melk. Dus wat zou een goede tijd zijn? & wanneer geef je iets anders met ontbijt, hij wil nog erg graag de borst of de fles.

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 08 Jun 2022

Hi Dorien, wat leuk dat je het schema hebt gebruikt en enthousiast bent! In principe is rond 17.00 uur een logische tijd voor de groentehap. dan kun je in de ochtend fruit geven. Maar als het voor jullie anders werkt en 13.00 uur handiger is, dan is dat natuurlijk ook prima. Vanaf 6 maanden is het wel fijn als er ene beetje structuur in de dag komt en je baby elke dag op ongeveer hetzelfde moment een hapjes krijgt. Je merkt het vanzelf als je baby een ontbijtje nodig heeft, op gegeven moment is de borst of fles niet meer genoeg (meestal tussen 8 en 10 maanden). Liefs Roos

Reactie plaatsen