Lekkere smaakcombinaties vanaf 8 maanden

Het leuke aan dit systeem is dat je het kunt blijven gebruiken. Ik ga er zelf wel soepeler mee om, zo combineer ik het nu ook met dingen die ik toch al kook voor Rolf en mij. Een voorbeeld: Wij eten couscous. Ik bereid dan de couscous zonder zout en houd een beetje apart voor Veere (daarna breng ik het voor ons natuurlijk alsnog op smaak met zout). De couscous voor Veere doe ik samen met een blokje wortel, een blokje sperzieboon en een blokje paprika in een bakje en warm ik op. Zo heb je een combinatie van wat vaster eten (de couscous) met het gepureerde van de blokjes. Ook schep ik een klein beetje van onze saus door het hapje heen. Heerlijke combi, en zo leert ze rustig aan wennen aan vast en volwassen eten!

Natuurlijk kun je ook nog volledig uitgaan van het vriessysteem, pureer de blokjes alleen niet meer zo fijn als dat je eerst hebt gedaan.

Tomaat 2x – Paprika 2x- bruine boon 2x – rijst vers geprakt – kleine stukjes avocado
Sperzieboon 2x – Mais 2x – erwt 1x – geprakte aardappel
Knolselderij 2x – Pastinaak 2x – Wortel 2x – couscous – rozijntjes door de helft en peterselie gesnipperd
Sperzieboon 2x – Bruine boon 2x – kleine stukjes gekookte appel – geprakte zoete aardappel
Spinazie 3x – Gebakken zalm geprakt – Prei 1x – tomaat 1x – geprakte pasta
Biet 3x – aardappel 2x – gekookte appel gepureerd – prei 2x
Blokjes avocado – Quinoa – Sugar snaps 3x – Blokjes mango
Rode kool 4x – Aardappel 4x – stukjes geschilde peer – snufje kaneel

Zoete aardappel 3x – knolselderij 2x – Mais 3x
Spruitjes 4x – Aardappel 3x – Moedermelk 1x
Pastinaak 3x – Wortel 2x – Spruitjes 2x – Aardappel 1x
Spinazie 3x – Paprika 2x – Tomaat 2x – Pasta 2x

Reactie plaatsen