Ontbijttaart - pastinaak Gezonde ontbijttaart met pastinaak voor peuters
Ontbijttaart - pastinaak

Ontbijttaart met groenten

Deze taart is een idee van Veere. Als ik haar vraag wat haar lievelingseten is dan zegt ze altijd pasta en pastinaak. Als ik haar pastinaak geef dan eet ze ook zo een hele bak op.

Nu wilde ze wel eens taart bakken van pastinaak, dat vond ik wel een leuk plan. Met de pastinaken uit de moestuin van mijn schoonmoeder gingen we aan de slag. Als worteltaart ook lekker is, waarom zou een taart met pastinaak dat dan niet zijn?

Ik kon geen recept vinden dat aan mijn wensen voldeed, dus ik ging zelf aan de slag met een recept, gebaseerd op een gezonde versie van carrot cake. Leuker dan de dag starten met taart kan bijna niet, en intussen heb je op dat moment geen stress (alles is voorbereid) en weet je ook nog dat je iets relatiefs gezond geeft. Je kindje is de dag al gestart met groenten 🙂 Zowel Sterre (11 maanden) als Veere (2,5) vonden het een succes.

Benodigdheden

200 zelfrijzend bakmeel
60 ml olijfolie
1 eetlepel bakpoeder
10 gram gedroogde dadels
400 gram geraspte pastinaak
Snufje zout
Theelepel kaneel
4 eieren
40 gram walnoten
2 bananen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm in.
In een keukenmachine maal je de olijfolie, dadels, walnoten, bananen, kaneel en eieren tot een glad mengsel. Roer de geraspte pastinaak erdoorheen.

In een mengkom zeef je het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en het zout. Voeg het pastinaakmengsel hieraan toe en roer goed door tot je een geheel hebt.

Doe de mix in een taartvorm en bak hem in ongeveer 30 minuten. Garneer met fruit of met Turkse yoghurt. Goed begin van je dag 🙂
Reactie plaatsen