Pastinaak oefenhapje voor babys vanaf 4 maanden
Pastinaak oefenhapje

Het eerste oefenhapje

Wat een mijlpaal, Veere mag haar eerste hapje!
Ik begin met groenten, want dat is moeilijker om te leren eten dan fruit, omdat het bitter is en fruit vooral zoet is. Ik heb wel een zoete groente gekozen, om het eerste hapje toch wat makkelijker te maken.  Alles is nieuw voor Veere, structuur in haar mond, een hap van een lepel nemen en natuurlijk de smaak. Het gaat best goed, al is ze nog niet meteen heel enthousiast. Ik maak meerdere porties en vries de rest in als ijsblokjes, zo kan ze elke dag een beetje van dezelfde smaak proeven, je ziet dat ze het steeds lekkerder vindt!

Benodigdheden voor ongeveer 10 porties

Pastinaak 1 stuk
Olijfolie 2 eetlepels
Kookvocht

Maken

Schil de pastinaak en snijd hem in kleine stukjes. Stoom de pastinaak goed gaar in een stoommandje (ongeveer 25 minuten).
Pureer de pastinaak. Voeg telkens een klein beetje kookvocht toe tot je een goede dikte hebt en de pastinaak helemaal glad gepureerd is. Voeg een scheutje olijfolie toe (ongeveer 2 eetlepels). Geef je baby één kleine portie en vries de rest in in een ijsblokjesvorm voor de komende dagen.
Geef net zoveel van het hapje als je baby zelf aangeeft, maar niet meer dan 20 gram. Geniet samen van dit leuke moment!

Invriezen

Het is super handig om je hapje in te vriezen in een ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd een hapje achter de hand en hoef je niet te stressen als je baby wil eten. Fijn om op een ander moment wel een hapje te kunnen aanbieden wat je met liefde hebt bereid.

Gratis downloads

Bezig met de eerste hapjes? Kijk dan in mijn checklist of je baby en jij er helemaal klaar voor zijn, of download mijn gratis e-book met tips hoe je je baby helpt een goede eter te worden. Kijk hier

oefenhapje

Reactie plaatsen