Groentehapje van pastinaak (4 maanden) Hoe maak je een groentehapje
Groentehapje van pastinaak (4 maanden)
Hapjes vanaf 4 maanden
Mama Roos Kookt
Hapjes vanaf 4 maanden
10/10/2018
1 min
11

Groentehapje van pastinaak (4 maanden)

10/10/2018
1 min
11

Groentehapjes als oefenhapjes

De eerste hapjes van je baby zijn zo bijzonder! Zo mooi om te zie hoe je baby proeft en moet wennen aan een smaak en structuur. Veere haar eerste hapje was een pastinaakhapje, daarna is het nog lang haar lievelingseten gebleven.

Signalen van je baby

Kijk goed naar de signalen van je baby om te bepalen hoeveel je geeft van een babyhapje. Liever een mini-hapje dan dat je te veel geeft, omdat melk tot 6 maanden het allerbelangrijkste is voor je baby. Je baby geeft vaak goed aan wanneer het genoeg is geweest door bijvoorbeeld weg te kijken, te huilen of tegen te sputteren. Stop dan met het hapje en maak je geen zorgen over de hoeveelheid die hij binnenkrijgt. Een oefenhapje gaat echt nog maar om een paar theelepeltjes. Als je baby de smaak in zijn mond heeft is dat al genoeg om te oefenen met de smaak, ook als het daarna weer uitgespuugd wordt. Hoe vaker een baby een smaak proeft, hoe lekkerder dat hij het gaat vinden. Dus alleen al een hapje in de mond hebben is al een mooie stap in het leerproces :-)

Benodigdheden

2 pastinaken
Extra virgin olijfolie

Bereiden

Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes.

Zet een pan met water op het vuur. Stoom of kook de pastinaak in ongeveer 15 minuten gaar, prik er met een vork in om te controleren of ze goed gaar zijn geworden. De pastinaak moet zacht zijn.

Giet de pastinaak af en bewaar het kookvocht (bijvoorbeeld met een vergiet op een andere pan).

Pureer de pastinaak en olijfolie met een staafmixer of in een keukenmachine en voeg een beetje kookvocht toe om het hapje dunner te maken. Controleer of de puree echt glad is en er geen stukjes meer inzitten. Pureer anders nog langer.

Invriezen

Geef een gedeelte (10-20 gram) aan je baby en gebruik de rest om in te vriezen in een ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd een hapje achter de hand. In de vriezer blijft het hapje ongeveer 3 maanden goed.


Podcast

In deze aflevering vertel ik over de eerste hapjes van mijn dochters. Hoe heb ik het aangepakt en op welke dingen moet je allemaal letten in een eerste jaar?

Gratis receptenboekje voor je baby

Kook je zelf voor je baby? Met dit gratis receptenboekje inspireer ik je graag met lekkere recepten voor je baby.

Reacties
Categorieën