Ontbijttaart van yoghurt, kaki en banaan Taart als ontbijt peuter
Ontbijttaart van yoghurt, kaki en banaan

Wat een verwennerij, taart als ontbijt!

Alleen maar gezonde ingrediënten en heerlijk om te eten! Wij aten deze ontbijttaart met het verjaardagsontbijt van Sterre’s eerste verjaardag, maar ik ga hem zeker vaker maken. Je maakt hem namelijk de avond van te voren waardoor je in de ochtend lekker snel bent. Je bent zelfs extra snel omdat je kinderen deze taart zo lekker en leuk zullen vinden dat hij binnen no time op is 🙂

Benodigdheden voor 6 porties

Bodem
250 gram muesli
100 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels pindakaas

Vulling
600 ml turkse yoghurt
2 bananen
2 kaki’s
50 ml water
10 blaadjes gelatine

Extra
Fruit om te versieren

Bereiden

Wel de abrikozen in lauw water. Doe de blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze zacht worden. Maak de bodem door de abrikozen samen met de muesli en de pindakaas fijn te malen met een staafmixer of in een keukenmachine. Neem een springvorm, vet hem in met olie. Smeer het mengsel voor de bodem uit in de springvorm zodat de hele bodem gelijkmatig bedekt is.
Pureer dan de yoghurt met het fruit. Knijp de gelatine uit. Verwarm het water in een steelpannetje en verwarm de gelatine hierin tot hij goed opgelost is. Laat even afkoelen. Roer dan door de yoghurt. Schenk de yoghurt in de springvorm en zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
Versier de taart met fruit. Smakelijk en veel plezier met eten!

Podcast Foodpreppen

Het kan zo heerlijk zijn om het eten voor te bereiden en daardoor geen stress te ervaren op het moment dat het erop aankomt. Ik nam deze podcast voor je op en deel graag met je hoe ik dat voorbereiden en preppen aanpak, en wat het mij heeft gebracht.

Masterclass peuters

Wil jij het weer gezellig hebben aan tafel? Meld je aan voor mijn gratis masterclass voor peuters en ik deel 5 strategieën met je die het weer gezellig maken aan tafel    Leuk als je erbij bent!


1 jaar! Feest :-D - Mama Roos Kookt
Door

1 jaar! Feest :-D - Mama Roos Kookt

op 20 Nov 2019

[…] hier voor het recept van de […]

Najma
Door

Najma

op 28 Jul 2023

Kan de gelatine ook door iets anders vervangen worden ?zoja wat en hoe☺️

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 21 Dec 2023

Ja hoor! Je kunt ook agar agar gebruiken, dat is plantaardig. Dan kijk je even op de verpakking van de agar in welke verhouding het toegevoegd moet worden.

Reactie plaatsen