Babystamppot Babys eerste stamppot
Babystamppot

Stamppot voor je baby of dreumes

Stamppotjes zijn ideaal als je op de grens zit van gepureerd eten naar hele maaltijden die niet meer gepureerd zijn (rond 10 maanden).

Je prakt het wel, maar het is niet meer zo fijn van structuur als wanneer je het voor je kleintje in de keukenmachine doet. De stukjes mais in deze stamppot mogen ook gewoon heel blijven, zo went je kleine uk steeds meer aan stukjes.

Serveer dit gerecht voor je kleintje vanaf 10 maanden zonder brie want brie is nog erg zout voor kleine kindjes. Voeg ook geen zout toe aan het kookwater, maar zet zout op tafel als je zelf wel graag wat zout eet.

Benodigdheden voor 2 personen en een kleintje

Aardappels 600 gram
Bieten 500 gram
Mais 400 gram
Slagroom 50 ml
Citroen 1 stuk
Brie 50 gram
Peper en zout naar smaak

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Zet een pan met water en zout op het vuur en doe de aardappelstukjes daarin. Snijd het loof van de bieten, deze bewaar je. Schil nu de bieten en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze bij de aardappels in de pan.
Was het loof van de bieten goed en snijd het klein. Ook de steeltjes kun je gebruiken, deze snijd je zo dun mogelijk. Rasp de schil van de citroen en zet de rasp even apart. Snijd de brie in kleine stukjes.
Als de aardappels en de bieten na ongeveer 15 minuten gaar zijn giet je het water af. Doe de mais, het bietenloof, de citroenschil en de slagroom bij de gekookte groenten en stamp dit tot een stamppot. Roer goed door en proef de stamppot. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Serveer de puree met een schijfje citroen en met de brie.
Smakelijk eten!

Gratis masterclass voor dreumesen en peuters

Wil jij het weer gezellig hebben aan tafel met je peuter, en wil je dat jouw peuter smult van groenten? Meld je dan aan voor de gratis masterclass en leer 5 strategieën waarmee je strijd voorkomt.

Reactie plaatsen