Foiliumzuur: Spruitjesstamppot recept met cashewnoten
Foiliumzuur: Spruitjesstamppot

Spruitjes bevatten veel foliumzuur, daarom zeer geschikt om te eten als je zwanger wilt worden. Maar hoe raar het klinkt, ook kleintjes smullen ervan! Ze zeggen altijd dat kinderen niet van spruitjes houden, ik heb hele andere ervaringen met Veere! Vanaf 10 maanden een prima gerecht voor jullie en de kleine.

Benodigdheden voor 2 personen

Spruitjes 500 gram
Aardappels 500 gram
Sambal 1 eetlepel
Cashewnoten 1 handje
Roomboter 40 gram
Geitenkaas 100 gram
Knoflook 2 teentjes
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Maak de spruitjes schoon, snijd ze doormidden. Zet een pan water op, doe zout in het water en doe ook de aardappels, de spruitjes en een gepeld teentje knoflook in de pan. Zorg dat alles net onder water staat. Laat 15-20 minuten koken. Controleer of de aardappels en de spruitjes goed gaar zijn, ze moeten zacht zijn als je er met een vork inprikt. Giet dan het kookvocht af, houd het apart. Stamp een stamppot van het geheel. Kruimel de geitenkaas er doorheen. Breng op smaak met sambal, zwarte peper en zout. Doe de boter erbij en gebruik eventueel het kookvocht om de stamppot nog vochtiger te maken. Strooi de cashewnoten over de stamppot. Smakelijk eten!

 

Reactie plaatsen