Asperges voor je baby Recept voor een babyhapje met asperge
Asperges voor je baby

Vaak wordt gedacht dat je bijzondere smaken, zoals asperges, beter nog niet aan je baby kan geven. Maar niks is minder waar...

Juist nu leert je baby wennen aan smaken en wat je baby nu leert eten, vindt hij de rest van zijn leven lekkerder.
Asperges zijn ook best bitter. Dit is een smaak waaraan baby's moeten wennen, het is geen aangeboren smaakvoorkeur. het is wel belangrijk dat je baby hierin leert wennen, want veel gezonde producten zoals groenten zijn wat bitter.

Asperges helpen je baby dus wennen aan bitter, en daarmee aan de smaak van veel groenten. Goed product om mee te oefenen dus!

Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar, groene asperges zijn het hele jaar door te verkrijgen. Dit hapje kan je van beide aspergesoorten maken.

cursus babyvoeding

Recept aspergehapje vanaf 4 maanden

Benodigdheden 
Asperges 100 gram
Scheutje olijfolie van goede kwaliteit of roomboter
Kookvocht

Bereiden
Schil de asperges en kook ze heel gaar (ze mogen slap zijn). Pureer de asperge. Voeg beetje bij beetje kookvocht toe, zoveel als je nodig hebt voor een goede dikte van je hapje. Voeg nog eens scheutje olijfolie of een heel kleine klontje boter toe voor extra smaak.

Recept aspergehapje vanaf 6 maanden

Benodigdheden
Asperges 100 gram
Aardappel 50 gram
1/2 gekookt ei
Scheutje olijfolie van goede kwaliteit of roomboter

Bereiden
Schil de asperges en aardappel, kook de asperges en aardappelen samen goed gaar (asperges mogen slap zijn en aardappel moet goed zacht zijn geworden). Pureer de asperge en aardappel samen met het halve gekookte eitje. Voeg beetje bij beetje kookvocht toe, zoveel als je nodig hebt voor een goede dikte van je hapje. Voeg nog eens scheutje olijfolie of een heel kleine klontje boter toe voor extra smaak.

Tip: Dit hapje is ook heel lekker met bieslookolie ipv gewone olijfolie of roomboter


Voor jou – aspergesoep

Als je je baby gaat verwennen met asperges, vergeet dan niet ook iets lekkers voor jezelf te maken deze Pasen. Hier het recept voor een heerlijke aspergesoep. Of maak deze aspergelasagne

Benodigdheden
Aspergenat (zie bereiding) 1 liter
Witte asperges 500 gram
Roomboter 40 gram
Bloem 40 gram
Eigeel 1 stuks
Plantaardige room 50 ml
Bieslook 10 sprietjes
Verse peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Nootmuskaat naar smaak

Bereiden
Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Maak dan het aspergenat. Zet hiervoor 1 liter water op het vuur met hierin zo veel mogelijk aspergeschillen en aspergekontjes. Breng op smaak met zout en peper. Laat de roomboter zachtjes smelten in een grote pan. Voeg de bloem toe, meng met de boter en laat deze roux een paar minuten zachtjes bakken terwijl je hem blijft doorroeren. Dan mag de hete aspergenat er in 2 delen bij, gebruik een garde om eventuele klontjes glad te kloppen, laat op zacht vuur doorkoken. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de aspergestukjes in de soep en laat de soep zachtjes 10-20 minuten pruttelen tot de asperges gaar zijn. Haal de soep van de warmtebron. Klop het eigeel los met de room. Doe er een soeplepel soep bij en meng goed. Voeg dan het eimengsel toe aan de soep en roer goed. Voeg naar smaak, zout, peper en nootmuskaat toe. Garneer de soep met de fijngesneden bieslook of met mooie eetbare bloemen ?
Tip: Voor een hele bijzondere soep kun je ook nog een scheutje truffelolie toevoegen, heerlijk!

Gratis receptenboekje voor baby's

Meld je aan voor mijn gratis receptenboekje voor verse babyhapjes en ontvang meteen recepten EN tips om je baby een goede eter te maken.

Podcast welke producten zijn geschikt voor je baby?

Benieuwd welke producten geschikt zijn voor je baby? Luister deze podcast aflevering en wete precies wat je wel en niet geven gedurende het eerste jaar.. 

Reactie plaatsen