Verse babyvoeding
Babyvoeding babyhapjes

Verse babyvoeding

Verse babyhapjes koken of potjes babyvoeding?

Je baby mag bijna gaan eten en jij staat voor de keuze, hoe ga je je baby voeden? Veel ouders vragen zich af of ze verse babyhapjes gaan maken of potjes babyvoeding gaan gebruiken. Je wil natuurlijk graag het beste voor je baby, maar ook voor jezelf wil je een makkelijke en fijne keuze. Ik heb een enorme voorkeur voor verse babyvoeding, ik deel graag met je waarom.

Ontwikkeling smaakvoorkeuren

Het ontwikkelen van smaakvoorkeuren begint al in de buik van de moeder, je baby proeft mee met wat je als moeder eet. Na de geboorte gaat deze smaakontwikkeling door, namelijk door de melk van de moeder. Ook deze smaakt naar wat de moeder heeft gegeten. En dan, als je baby 4 maanden

De eerste oefenhapjes! Je baby is 4 maanden en mag zijn eerste oefenhapjes gaan eten. We noemen de eerste hapjes die je baby eet oefenhapjes, omdat het nog niet gaat over de hoeveelheid die hij binnenkrijgt, maar puur..

 is, is daar een grote mijlpaal. Je baby mag zijn eerste vaste voeding gaan eten. Nu sta je voor een dilemma, hoe ga je dit aanpakken? Ga je zelf de keuken in of ga je voor kant en klare voeding?

Ik ben een groot voorstander van verse babyhapjes, ze zijn zo veel lekkerder en makkelijk te maken. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

Voordelen zelfgemaakte babyvoeding

  • Kinderen eten meer groenten op een leeftijd van 6 jaar als ze zelfgemaakte babyvoeding hebben gegeten vergeleken met kinderen die kant en klare voeding hebben gehad.
  • Baby's gaan de smaken die ze vaak proeven lekker vinden. Verse babyvoeding smaakt naar echt eten
    Baby's wennen aan bittere smaken. Kant en klare babyvoeding wordt vaak zoet gemaakt, waardoor baby's niet aan bitter leren wennen. Groenten zijn vaak bitter en hierdoor leren ze dit dus niet waarderen.
  • Je kunt zo ontzettend veel smaakcombinaties maken, ik kan er duizenden bedenken
  • Je kunt de hapjes maken met borstvoeding of flesvoeding, om het proces van wennen nog makkelijker te maken (mengen met een bekende smaak zorgt ervoor dat ze het sneller waarderen)
  • Zelfgemaakte voeding is zo veel goedkoper! Ik ben ongeveer 10-15 euro kwijt voor alle hapjes van de eerste 60 dagen. Een potje babyvoeding is gemiddeld 0,85 cent per potje. Doe dit maar eens keer 60…(of keer 30 als je geen hele potjes geeft)
  • Je kiest zelf welke ingrediënten je gebruikt, bijvoorbeeld biologische, groenten van de boer om de hoek of uit je moestuin

Voordelen kant en klare hapjes

  • Gemakkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen

Wennen aan echte smaken

Het belangrijkste argument om zelf hapjes te maken vind ik vooral dat je baby went aan de echte smaak van groenten, fruit en andere gezonde producten. Wat een baby vaak eet gaat hij lekker vinden en wat hij lekker vindt heeft invloed op wat hij veel eet. Nu kun je dus de gezondheid van je baby's eetpatroon beïnvloeden 😀
En ja, kant en klare hapjes zijn inderdaad ontzettend makkelijk. Niks mis mee om er voor de zekerheid in in de kast te hebben staan.Wist je dat ik een systeem heb bedacht waardoor vers gemaakte babyhapjes ook heel makkelijk kunnen zijn? door een goede voorbereiding ben je er weinig tijd aan kwijt. In mijn cursus leer ik je er alles over.

Reactie plaatsen