Pompoencakejes recept voor pompoencakejes voor peuters
Pompoencakejes

Herfstig, feestelijk en super lekker. Hierbij het recept voor pompoencakejes voor peuters. Deze cakejes heeft Sterre getrakteerd bij het kinderdagverblijf en alle kindjes hebben er enorm van gesmuld. Bij het kinderdagverblijf mogen alleen maar gezonde traktaties getrakteerd worden, dit past helemaal bij die voorwaarde want het heeft alleen maar gezonde ingrediënten. Ik vind dit trouwens een hele goede zaak, waarom zou je feest gaan associëren met ongezonde producten? Kleine kinderen zijn vaak net zo blij met iets gezonds.

Samen met Veere (bijna 3) heb ik deze cakejes gemaakt, ze kon roeren, eieren breken, de banaan pellen en mengen. Erg gezellig en leuk om samen te maken. Ik vraag haar elke avond wat het leukste moment van de dag was, eerst kreeg ik als antwoord het maken van de cakejes. De dag daarna zei ze: ”het uitdelen van de cakejes”.

Benodigdheden

300 gram pompoen
2 bananen
1 wortel
150 gram speltmeel
1 zakje bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
2 eieren
1 appel
20 ml olijfolie

Extra
Meloen voor de sterretjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, snijd hem in blokjes en kook hem gaar in water. Als hij helemaal zacht is kun je hem prakken met de banaan. Roer de eieren, specerijen en olijfolie er doorheen, zeef het speltmeel en bakpoeder erboven en roer er doorheen. Rasp de wortel en snijd de appel in kleine blokjes. Doe dit bij de rest van de ingredienten en roer goed tot je een geheel hebt.
Doe het mengsel in cakevormpjes en bak ze cakejes in ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd intussen mooie vormpjes uit de meloen en versier de cakejes hiermee. Perfect als gezonde traktatie.

Mariska
Door

Mariska

op 31 Aug 2022

Hallo, Hoeveel cupcakes kun je vullen met dit recept? Alvast bedankt! Mariska

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 07 Sep 2022

Hoi Mariska, Dat ligt eraan hoe groot je vormpjes zijn. Zelf heb ik er ongeveer 15 mee gevuld (vrij standaard vorm cakejes). Smakelijk! Groetjes Roos

Reactie plaatsen