Avocado-banaan hapje Babyhapje banaan en avocado
Avocado-banaan hapje

Babyhapje van banaan en avocado

Een heerlijk hapje voor baby’s vanaf 6 maanden. Dit hapje is ook ideaal als je een dagje weg bent of op vakantie bent, je hebt namelijk geen staafmixer of keukenmachine nodig, maar je kunt dit hapje gewoon prakken met een vork. De banaan en avocado moeten wel allebei rijp zijn om ze goed te kunnen prakken.
Dit hapje kun je ook aan baby’s van 4 maanden geven, als je ze eerst aan beide smaak puur hebt laten wennen. Dan is het fijner om de staafmixer te gebruiken in plaats van een vork om te prakken. Met een staafmixer krijg je het hapje gladder.

Ik vind dit hapje persoonlijk zo lekker dat ik altijd hoop dat er wat overblijft wat ik zelf kan eten 🙂

Benodigdheden

1/2 banaan
1/2 avocado

Bereiden

Schil de avocado en de banaan. Verwijder de pit van de avocado. Neem zowel van de banaan als van de avocado de helft en pureer het of met een staafmixer tot een glad hapje of prak beiden samen tot je een gladde structuur hebt.
Laat dit hapje niet te lang staan want dat kleurt hij bruin, dit maakt voor de smaak niet zo veel uit, maar ziet er niet lekker uit.

Gratis receptenboekje voor je baby

Wil je zelf koken voor je baby? In mijn gratis receptenboekje deel ik heerlijke recepten voor je baby. Ook krijg je achtergrondinformatie over het eerste jaar :-)


Broodbeleg - Mama Roos Kookt
Door

Broodbeleg - Mama Roos Kookt

op 07 Feb 2020

[…] te zien. Maar denk ook eens aan geprakte avocado, geprakte banaan of een combinatie van beide. Ik hoop dat je ook een kei wordt in het maken van lekkere en gezonde boterhammen. Het mooie is dat […]

Reactie plaatsen