Avocado oefenhapje - recept voor babyhapje vanaf 4 maanden
Avocado oefenhapje

Fan van avocado

Omdat ik zelf dol ben op avocado maak ik er ook graag oefenhapjes en babyhapjes mee. Zo leren mijn dochters al vroeg aan de smaak wennen.
Omdat avocado al zo zacht is van zichzelf is het makkelijk te bereiden. Zoek een goed rijp exemplaar, dan hoef je alleen even te prakken en het is klaar. Omdat ik Veere graag wil leren wat ze eet doe ik het avocadohapje in de schil, dan ziet ze welke smaak ze met welk uiterlijk kan associëren.

Vanaf 4 maanden

Vanaf 4 maanden kun je dit oefenhapje aan je baby geven. Geef je dit oefenhapje voordat je baby 6 maanden is? dan zou ik de staafmixer gebruiken om het glad te krijgen in plaats van prakken. Voor baby’s onder de 6 maanden zijn stukjes in een hapje namelijk nog niet zo fijn.
Als je baby nog geen 6 maanden is, dan mag de hoeveelheid ook nog heel klein blijven, 2 kleine theelepeltjes is al genoeg. Het gaat er puur om dat je baby de smaak even in zijn mond heeft gehad. Voordat je baby 6 maanden is heeft je baby voor een goede ontwikkeling alleen nog melk nodig, dit hapje is dan dus echt een oefenhapje.

Vanaf 6 maanden

Vanaf 6 maanden is dit hapje nog steeds heel geschikt, prak de avocado steeds grover als je baby ouder wordt. Je kunt ook eens experimenteren met het geven van stukjes rijpe avocado (meestal gaat dit vanaf 7 a 8 maanden). Het wordt een knoeiboel, maar baby’s vinden het vaak wel heel leuk om zelf aan de slag te mogen.

Benodigdheden

Avocado 1 stuk

Maken

Snijd de avocado in de lengte door. Lepel één helft van de avocado in een bakje en prak met een vork helemaal klein. Vanaf 6 maanden krijg je het dan zeker fijn genoeg. Is je kindje nog jonger dan 6 maanden, dan zou ik de avocado in de staafmixer doen zodat hij helemaal glad wordt. Lepel de puree weer in de halve schil en geef je kleintje zoveel hij wilt vanaf 6 maanden of een paar minihapjes vanaf 4 maanden.

Voor jezelf – de restjes

Avocado is moeilijk te bewaren omdat de kleur en de smaak verandert. Invriezen gaat dan ook niet goed. Krijgt je baby het hapje niet helemaal op? Doe er wat citroensap, peper, zout en chilipoeder bij en eet het zelf op! Ook lekker voor de andere helft.
als ik een babyhapje avocado heb gemaakt, dan gebruik ik de rest ook vaak in een smoothie voor mezelf. Heerlijk met banaan, spinazie en yoghurt.

Variatie op het avocadohapje

Ik heb ook een heerlijk recept ontwikkeld van avocado en banaan. Hier vind je het recept

Gratis downloads

Bezig met de eerste hapjes? Kijk dan in mijn checklist of je baby en jij er helemaal klaar voor zijn. Of download mijn gratis e-book met tips hoe je je baby helpt een gezonde eter te worden. Kijk hier voor meer informatie

oefenhapje

Reactie plaatsen