Groentehapje courgette voor babys vanaf 4 maanden
Groentehapje courgette

Courgettehapje als eerste hapje

Het is zo ver! Je baby mag zijn eerste hapje gaan proeven!
Veere is 4 maanden en is er duidelijk aan toe! Ze kijkt het eten echt van ons bord af. Een courgettehapje maak je van puur courgette, deze heeft een neutrale smaak en is daarom geschikt om je baby te laten wennen aan vast voedsel.

Hoe maak je een courgettehapje?

Kijk mee hoe je heel makkelijk en snel zelf een groentehapje maakt van courgette.

Benodigdheden

1/2 courgette
Kookvocht
Olijfolie van goede kwaliteit, voor koude bereidingen

Recept

Stoom de courgette of een andere groente gaar.
Pureer de courgette met een half theelepeltje olijfolie. Als je het hapje nog te vast vindt, kun je wat kook- of stoomvocht toevoegen om het dunner te maken.
Laat het hapje afkoelen en maak je kindje er blij mee! Een paar lepeltjes is genoeg in het begin.

Wat doe je met de rest?

Vries de rest van de courgette in in een ijsblokbakje. De komende dagen wordt het helemaal makkelijk, je hoeft nu alleen een ijsblokje te ontdooien en een beetje warm te maken.

Herhaling van smaak doet eten

Bied een paar dagen achter elkaar dezelfde groente aan, zodat je baby leert wennen aan de smaak. Hoe vaker je baby iets proeft, hoe lekkerder het voor hem wordt. Je kunt best zien dat je baby even moet wennen aan een nieuwe smaak, maar het na een paar keer hartstikke lekker gaat vinden. Vooral groenten zijn dus erg belangrijk om aan te wennen, hiermee leg je namelijk de basis voor een kindje dat groenten lust. Groenten zijn weer heel belangrijk voor een gezond eetpatroon, lekker oefenen met deze smaken dus!

Fruithapje maken

Ook weten hoe je een fruithapje maakt? Kijk dan naar dit recept

Nicol
Door

Nicol

op 14 May 2018

Super leuk om te zien! Floor is nu ook 5 maanden en we zijn bezig met de groentehapjes. Courgette gaan we zeker ook proberen. Ook super handig zijn de ijsblokjes bakjes van AH. Daar kun je een deksel overheen schuiven zodat de groente (of borstvoeding) meteen goed afgesloten in de vriezer kan. Je kunt er dan evt opschrijven wat erin zit.

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 06 Jun 2018

Dank voor de tip Nicol! Het is inderdaad wel belangrijk dat de blokjes hygiënisch ingevroren worden, en zo'n deksel is daarvoor inderdaad erg handig! Smakelijk eten voor Floor!

Reactie plaatsen