Paasrecepten voor kids

Pasen

Het is bijna Pasen! Ik vind het fantastisch om gerechten op tafel te kunnen zetten in paasstijl.
Thuis zijn wij al de hele week Paasgerechtjes aan het eten en maken. 

Sinds januari hebben wij 2 konijntjes thuis, Veere kreeg ze op haar verjaardag. De kids zijn zo dol op de konijnen dat alles waar een konijn opstaat tot extra enthousiasme leidt. Hierbij inspiratie voor een paar mooie Paasrecepten, veelal met konijnen/Paashazen.

Konijnenfruit


Een super makkelijk tussendoortje maak je met een goede steekvorm. Ik heb een steekvorm van een konijn gebruikt, maar je kunt allerlei soorten vormen gebruiken. 

Je snijdt plakken van groenten en fruit en steekt daar met een steekvorm een vorm uit. Nu druk je de vorm eruit, je kunt het ene product voorzichtig in de vorm van het andere product stoppen.

Je kan dit doen met komkommer, paprika, mango, dragonfruit, banaan, appel, peer en meloen.

Konijnenpannenkoeken


Benodigdheden voor 4 personen

100 gram boekweitmeel
1 wortel
2 eieren
300 ml melk of plantaardige melk
snufje zout
1 theelepel olijfolie + olie om te bakken

Bereiden

Schil de wortel en snijd hem in stukken. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend het geheel tot een beslag. 

Verhit olie in een koekenpan en bak pannenkoekjes in verschillende formaten. kijk goed naar de foto welke formaten je allemaal nodig hebt. Probeer ook een vorm in de pan te gieten in de vorm van de oren. Draai de pannenkoekjes op zodat je beide kanten hebt gebakken. Leg ze op een bord in dezelfde vormen bij elkaar. 

Als je alle pannenkoeken gebakken hebt, ga je de konijntjes opbouwen volgens het voorbeeld op de foto. 

Serveer met fruit en honing. Smakelijk!

Rainbow eggs

Benodigdheden voor 4 personen

4 eieren
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 theelepel citroensap
1 theelepel mosterd
Kleurstoffen. Ik gebruikte de kleurstoffen van raw nice, deze zijn helemaal natuurlijk.

Bereiden rainbow eggs

Breng water aan de kook met de eieren, kook ze in 8 minuten hard.
Laat de eieren schrikken. Pel de eieren. Snijd de eieren doormidden en lepel het eigeel eruit. 

Meng in een kommetje het eigeel, de mayonaise, de yoghurt, citroensap en mosterd, prak het met een vork zo fijn mogelijk. Proef het mengsel en breng het op smaak met zout en peper. Als je het mengsel helemaal glad wil hebben kun je het ook pureren met een keukenmachine of blender. 

Verdeel het mengsel in het aantal porties dat je kleurstoffen hebt. Meng elk beetje mengsel met een kleurstof en vul de eieren ermee.



Reactie plaatsen