Welke methode past bij jou?
Welke methode past bij jou?

Gepureerd of rapley?

Ennn…. Ben je eruit hoe en wanneer jij je baby de eerste hapjes gaat geven?

Ga je voor gepureerd, stukjes of een combinatie?

Als je de knoop nog niet hebt doorgehakt helpen deze 5 vragen je gegarandeerd verder. Het kost je maar een kleine 2 minuutjes van je tijd ;-).

De quiz

1: Ik wil graag…
A: vroeg beginnen met hapjes (vanaf 4 maanden).
B: beginnen met vaste voeding zodra mijn baby er interesse in toont.
C: bepalen wanneer we starten met de eerste hapjes, maar ik kijk wel naar de behoefte van mijn baby.

2: Ik ben een…
A: controlefreak.
B: “Go with the flow” type.
C: controlefreak, maar ik doe mijn best om het ook af en toe niet te zijn.

3: Als mijn kindje knoeit…
A: raap ik dat meteen op.
B: laat ik dat liggen tot we klaar zijn.
C: kan ik het wel ‘eventjes’ verdragen om het te laten liggen.

4: Ik vind het…
A: niet erg om een apart hapje te koken, als mijn baby het maar kan eten.
B: fijn om één maaltijd te koken voor het hele gezin.
C: fijn om af te wisselen. Dus soms wil ik mijn baby mee laten eten, maar soms wil ik ook een gerecht dat mijn baby nog niet mag op tafel zetten.

5: Als mijn kindje zou kokhalzen/zich verslikken, dan…
A: raak ik in paniek…
B: weet ik hoe ik moet handelen.
C: weet ik niet hoe ik ga reageren.

Zo! Dat was ‘m al.

Kies wat goed voelt

Voordat ik de resultaten met je deel wil ik je graag op het hart drukken dat elke methode goed is. Het gaat erom waar jij je het prettigst bij voelt én waar je kindje klaar voor is.

Hier is jouw doorgehakte knoop!

Heb je vooral antwoord A gegeven?

Pak je blender er dan snel bij! Want jij wordt er blij van als je baby tussen de 4-6 maanden al gepureerde hapjes gaat proberen. Natuurlijk voeg je daar steeds meer structuur aan toe.

Heb je vooral antwoord B gegeven?

Dan past het motto ‘gezellig samen eten’ bij je! Je staat er voor open dat jouw baby op zijn eigen tempo en al experimenterend leert eten, de Rapley methode. Vanaf 6 maanden mag je hiermee starten. Eerder hapjes aanbieden is niet perse nodig, want je baby haalt nog voldoende voedingsstoffen uit melkvoeding.

Heb je vooral antwoord C gegeven of heb je A, B, C flink gemixt?

Dan is een combinatie van beide methodes perfect. Je gaat tussen de 4-6 maanden starten met gepureerde hapjes en vanaf de 6 maanden laat je je baby experimenteren met stukjes. De gepureerde hapjes bied je naast deze fase nog aan, totdat je baby goed stukjes eet.

Samen eten met het hele gezin

Vind je de Rapley methode interessant, of is je baby toe aan de overgang van gepureerde hapjes naar stukjes? Dan heb ik iets tofs voor je!
Ik heb een receptenboek gemaakt waarbij je voor het hele gezin gaat koken. Je zoet elke keer hoe je iets moet snijden en wat je weg moet laten of toe moet voegen om het voor iedereen lekker en gezond te maken.

Daarnaast krijg je veel waardevolle achtergrond informatie die je baby helpt een goede en gezonde eter te worden en een goede relatie met voeding op te bouwen. Hier vind je het pakket.Reactie plaatsen