Ontdek hoe pindakaas verse babyhapjes verrijkt | recepten & tips
Verse babyhapjes voorbereiden
Hapjes vanaf 4 maanden
Mama Roos Kookt
Hapjes vanaf 4 maanden
02/08/2024
2 min
0

Pindakaas in babyhapjes | Recepten & tips

02/08/2024
2 min
0

Pinda toevoegen aan een babyhapje

👶 Als kersverse ouder wil je natuurlijk het beste voor je kleintje, en dat begint bij gezonde voeding.
Wist je dat pindakaas een geweldige toevoeging kan zijn aan de babyhapjes?

Ja, je hebt het goed gehoord!
Pindakaas zit boordevol goede voedingsstoffen en kan op verschillende manieren worden gebruikt om de smaak van babyvoeding te verrijken en daarnaast de kans op een pinda-allergie te verkleinen.

Waarom pindakaas? Dit is de makkelijkste manier om pinda aan een hapje toe te voegen. Pinda wordt sinds een paar jaar geadviseerd toe te voegen aan een babyhapje, zodat je de kans op de ontwikkeling van een allergie voor pinda verkleint. Daarnaast zit het boordevol gezonde vetten, eiwitten en belangrijke mineralen zoals ijzer en magnesium. Dit maakt het een uitstekende keuze voor de ontwikkeling van je kleintje.

Maar, hoe voeg je pindakaas toe aan babyhapjes? Het is eigenlijk heel eenvoudig! Je kunt een kleine hoeveelheid pindakaas mengen met gepureerde groenten of fruit. Zorg er wel voor dat de pindakaas 100% pinda's bevat en er dus geen toegevoegde suikers of zout zijn toegevoegd (als er 100% op de pot staat, heb je een goede te pakken). Daarnaast is het belangrijk dat er geen stukjes pinda meer in de pindakaas zitten, je wilt dus een gladde variant gebruiken. De pindakaas roer je dan gewoon door een warm groentehapje of een koud fruithapje heen.

Veilig pinda introduceren

Begin met een kleine hoeveelheid en bouw langzaam op om eventuele allergische reacties te voorkomen. Als je de eerste keer pinda gaat introduceren is het belangrijk om een introductieschema te volgen en bij jouw baby in de buurt te blijven zodat je de reactie van je baby kunt zien. De eerste 3 dagen dat je pinda geeft bouw je de hoeveelheid op (zoals je in het schema ziet), en daarna is het belangrijk elke week pinda aan je baby te blijven geven. In het begin doe je dit door het door een hapje te roeren, als je baby brood gaat eten, mag je de pindakaas ook op brood smeren.

Wist je dat pindakaas ook in de hapjes op mijn eetschema's voor baby's te vinden is? In de eetschema's leer je hoe je binnen 2 uur tijd alle hapjes voor 60 dagen voorbereid. Daarna zie je op het eetschema precies welk hapje je op welke dag kunt geven. Pinda is hier precies volgens de richtlijnen in meegenomen. Zodat je bij het volgen van mijn eetschema de kans op een allergie voor pinda verkleint.


Nu komen we bij het leukste gedeelte: smaakcombinaties!
Hieronder zijn een paar heerlijke combinaties om uit te proberen:

Smaakcombinaties met pinda in een groentehapje

  1. 🥕🥜 Wortel en pindakaas:  De zoete smaak van wortelen gaat perfect samen met de romige textuur van pindakaas.
  2. 🍠🥜 Zoete aardappel en pindakaas: Een verrassend lekkere combinatie die je kleintje zeker zal waarderen.
  3. 🎃🥜 Pompoen en pindakaas:  De herfstachtige smaak van pompoen past goed bij de nootachtige smaak van pindakaas.
  4. 🥦 🥜 Bloemkool, rijst, kokosmelk en pindakaas: Geïnspireerd op het gerecht gado gado, jammie!

Smaakcombinaties met pinda in een fruithapje

  1. 🍌🥜 Banaan en pindakaas:  Een klassieke combinatie die altijd een succes is. (Hier word ik zelf ook altijd heel blij van!)
  2. 🍏🥜 Gekookte appel, kaneel en pindakaas:  De frisheid van de appel gaat goed samen met de romige pindakaas.
  3. 🍐🥜 Peer en pindakaas:  Een zoete en hartige combinatie die je baby zal doen watertanden.

Gratis receptenboekje babyhapjes

Kook je ook graag zelf voor je baby? Met dit gratis receptenboekje inspireer ik je graag met lekkere recepten voor je baby.

Reacties
Categorieën